PS4 start niet meer op is een veelvoorkomend probleem met PlayStation 4, maar we weten een paar oplossingen die je zelf kunt proberen, waardoor het misschien weer werkt.

Waarom gaat mijn PS4 niet meer aan? Probleem met je ps4 start niet meer op oplossen

Er zijn veel redenen waarom je PS4 mogelijk niet opstart, variërend van kleine problemen zoals een probleem met de stroomkabel tot moeilijke problemen waarvoor deskundige hulp nodig is, of zelfs een nieuw moederbord.

1- Stopcontact

Test of het stopcontact goed werkt door een apparaat (zoals een lamp) aan te sluiten waarvan je weet dat het werkt en kijk of het goed werkt.

2- Stroomkabel

Controleer of de PS4 voedingskabel correct is aangesloten op de voeding en het stopcontact, omdat deze na verloop van tijd los kan raken. Soms is de oorzaak van het probleem gewoon dat het netsnoer niet volledig op de achterkant van de PS4 is aangesloten. Controleer of het snoer goed in de stekker aan de achterkant van de console past. Mogelijk moet u de stekker aan de achterkant van de console volledig insteken.

Waarom gaat mijn PS4 niet meer aan? Probleem met je ps4 start niet meer op oplossen

3- Stekkerdoos

Als je je PlayStation 4 op een stekkerdoos hebt aangesloten, moet je proberen deze rechtstreeks in het stopcontact te steken. Soms kan het een stroomprobleem met je PS4 veroorzaken wanneer je het op een stekkerdoos aansluit. Het rechtstreeks op een muur aansluiten is een supersnelle en gemakkelijke test die je zult vertellen of er een probleem is met de stekkerdoos.

4- Defecte aan/uit-knop

Soms kan de aan / uit-knop van de PS4 het probleem met het niet opstarten veroorzaken. Bij eerste editie Playstation 4 (CUH-10xx, CUH-11xx ) hebben ze er een aanraakgevoelige knop op geplaatst. Deze knop had een metalen stuk in de behuizing dat vervolgens een koperen pad op het moederbord raakt. Als dit metalen stuk verbogen of misplaatst raakt, kan dit een stroomstoring veroorzaken. Dit komt vooral veel voor bij geopende en/of gevallen consoles. Soms zijn deze te repareren door de bovenkap te verwijderen en het metalen stuk terug op zijn plaats te buigen, maar soms hebben ze een nieuwe plastic bovenkap nodig om weer te kunnen werken. Een gemakkelijke manier om dit te controleren, is door de console in de muur te steken en vervolgens op de uitwerp knop te drukken. Als de uitwerp knop werkt, weet je dat het waarschijnlijk gewoon een probleem met de aan / uit-knop is. Als het niet werkt, weet je dat het waarschijnlijk geen probleem met de aan / uit-knop is.

De CUH-12xx hebben een knop op het moederbord en die moet gesoldeerd worden.

CUH-12xx aan / uit knop

De PS4 Slim en Pro (CUH-20xx, CUH-70xx) hebben apart aan/uit knop.

CUH-12xx aan / uit knop

5- Defecte voeding

Defecte voeding is de meest waarschijnlijke redenen die ertoe kunnen leiden dat de PS4 niet wordt opstart.

CUH-12xx aan / uit knop

Je Playstation 4 PS4 langsbrengen of opsturen voor reparatie.

 1. Meld je reparatie aan?

  Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat de PS4 reparatie gaat kosten. Binnen 24 ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

 2. Stuur je PlayStation 4 PS4 of breng het langs.

  Zodra we je Playstation ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

 3. Snel je PS4 repareren.

  Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.

Reparatie voordelen bij Computersall

  • Gratis retourneren
  • Binnen 1-3 werkdagen klaar
  • Geen herstel=Geen kosten