Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Als je PS5 vastloopt op een zwart scherm na het PS-logo, betekent dit dat de console niet goed is opgestart. probeer de snelle oplossingen (Externe hardschijf losgekoppeld, PS5 Herstarten, de HDMI-kabel loskoppelen en weer aansluiten, probeer van HDMI-poort te wisselen, probeer een andere HDMI kabel, probeer je PS5 op een andere tv aan te sluiten). Als dat niet helpt, zijn er meer oplossingen voor PS5 zwart scherm na PS-logo.

Je PS5 is te heet. Zet je PS5 uit en wacht tot de temperatuur daalt

Oplossing 1: Goed werkend HDMI Kabel.

Als je HDMI-kabel defect is, werkt deze niet op de juiste manier en kan dit problemen veroorzaken. Een losse HDMI-kabel kan ook het zwarte scherm veroorzaken. PS5 kan 4K op 120Hz leveren daarvoor heb je een 2.1 HDMI-kabel nodig. Om dit te verifiëren, kunt u controleren of uw kabel is gelabeld als "Ultra Highspeed" of niet. Als dit het geval is, is het een 2.1 HDMI-kabel. Gebruik de HDMI-kabel die bij de PS5 wordt geleverd voor betere prestaties.

Oplossing 2: de resolutie verlagen door PS5 op te starten in de veilige modus.

Om veilig op te starten, moet je je console uitschakelen. Als je een geel licht ziet, betekent dit dat de console in de rustmodus staat. Als je het groene licht ziet, geeft dit aan dat het AAN is. Om de PS5 uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat u twee pieptonen hoort. Het kan tot 10 seconden duren, dus maak je geen zorgen, je console is niet kapot.

Je kunt de console opstarten in de veilige modus door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat u de tweede piep hoort. Je hoeft zich geen zorgen te maken, dit kan tot 10 seconden duren. Als je de aan / uit-knop loslaat voordat de tweede pieptoon hoort dan heb je hem ingeschakeld en moet je PS5 opnieuw afsluiten. Volg dan opnieuw deze stap.

Zorg ervoor dat je je USB-kabel bij de hand hebt, Verbind Je PS5 met je de controller via de USB-kabel daarna moet je op de PS-knop drukken om hem in de veilige modus op te starten. Let op, je kunt de controller niet draadloos verbinden als de PS5 in de veilige modus staat.

Nadat u succesvol bent opgestart in de veilige modus, kunt u het menu Veilige modus zien. Wijzig daarna de resolutie (Optie 2) om het zwarte scherm van de PS5 na het logo te repareren. PS5 ondersteunt alleen 720p, 1080i, 1080p en 2016p. Er is geen 1440p, dus je moet een resolutie van 1080p gebruiken, zelfs als je een 1440p-monitor/tv hebt.

 • Selecteer 'Video-uitvoer wijzigen'.
 • Selecteer 'Resolutie wijzigen'. En druk op de OK-knop op het volgende scherm.
 • Selecteer een geschikte resolutie voor je tv.
 • Verschillende resoluties proberen.

Playstation gaat aan maar zwart scherm na PS logo

PS: in veilige modus kan je HDCP schakelen tussen 'automatisch' en 'alleen HDCP 1.4'. PlayStation 5, die een resolutie van 8K kan uitvoeren, wordt beschouwd als compatibel met HDCP 2.3, dus het overschakelen van HDCP in de veilige modus is 'wanneer het beeld niet kan worden weergegeven op een 4K-tv die geen HDCP 2.2 of hoger ondersteunt.

Oplossing 3: Optie 3, 4 , 5 en 6 in de veilige modus menu proberen.

Nu is de tijd om de andere opties van de Safe mode menu te proberen.

 • Optie 3 (De systeemsoftware updaten): Hiermee kunt u de PS5 systeemsoftware bijwerken via directe download of als u een PS5 systeemupdate hebt opgeslagen op een aangesloten USB-opslagapparaat.
 • Optie 4 (Standaardinstellingen herstellen): Herstelt de PS5-console naar de standaard fabrieksinstellingen. Als u de standaardinstellingen herstelt, worden de opgeslagen gegevens op uw systeemopslag niet verwijderd.
 • Optie 5 (Database reconstrueren): Scant de schijf en maakt een nieuwe databasestructuur van alle inhoud op het systeem.
 • Optie 6 (PS5 initialiseren): Wist alle gegevens en instellingen van de PS5 en herstelt de fabrieksinstellingen. De systeemsoftware blijft bij deze optie behouden.

Oplossing 4: PS5 Harde rest.

De laatste optie in de veilige modus menu is de PS5 initialiseren (Systeemsoftware opnieuw installeren), hiermee wis je de gegevens en instellingen van de console en verwijdert de systeemsoftware. Als je voor deze optie kiest, dien je de systeemsoftware zelf via een USB-stick handmatig opnieuw te installeren. Een harde reset van je PS5 is soms de enige manier om deze problemen op te lossen.

Voor die oplossing heb je PC of laptop verbonden met internet en USB-stick(met ongeveer 2GB vrije ruimte)nodig.

USB-stick voorbereiden

 • Formatteer je USB-stick naar FAT32-indeling
 • Maak een map met de naam 'PS5' op de USB-stick
 • Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.

PS5 Software downloaden

 • Ga naar Sony PlayStation pagina, download installatie bestand (Bestand voor het opnieuw installeren van PS5-console niet de PS5-updatebestand)  en sla het op in de map 'UPDATE'. Sla het bestand op als 'PS5UPDATE.PUP'.

PS5 Software installeren

 • Sluit het USB-station met het bestand aan op de PS5-console.
 • Selecteer optie 7 van de Veilige modus: PS5 initialiseren (Systeemsoftware opnieuw installeren).
 • Sluit het USB-station met het bestand aan op de PS5-console.
 • Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat > OK.

HDMI-poort of HDMI-IC defect

Er zijn vele redenen waarom de HDMI-poort van je PS5 mogelijk niet werkt, waaronder:

 • Vuil en stof kunnen zich ophopen in de poorten die de transmissie kunnen onderbreken. Als je stof in de HDMI poort ziet, maak het dan zelf schoon, door in de poort te blazen.
 • Verkeerde positie van HDMI kabel, verbogen kabels kunnen de poorten ook beschadigen.
 • De poort kan beschadigd raken als je de kabel er met kracht insteekt.
 • Defecte HDMI kabel kan de poorten ook beschadigen.

Je kan met behulp van een zaklamp te identificeren voor eventuele schade aan de poorten. HDMI-poort is zichtbaar beschadigd, aan de binnenkant zie je verbogen koperen pin maar soms zie je niets van buitenkant en de schade is van binnenkant. Als je bij inspectie een kapotte poort ziet, dan moet de PS5 HDMI-poort vervangen worden door een technicus.

PS5 zwart scherm, Playstation 5 wit licht en geen signaal op TV

De ergste situatie is wanneer de HDMI IC chip op het PS5 moederbord defect raakt. Gelukkig is het vervangen de HDMI IC chip mogelijk.

PS5 zwart scherm, Playstation 5 wit licht en geen signaal op TV

Je Playstation 5 PS5 langsbrengen of opsturen voor reparatie.

PS5 zwart scherm, Playstation 5 wit licht en geen signaal op TV

 1. Meld je reparatie aan?

  Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat de PS5 reparatie gaat kosten. Binnen 24 ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

 2. Stuur je PlayStation 5 PS5 of breng het langs.

  Zodra we je Playstation ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

 3. Snel je PS5 repareren.

  Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.

Reparatie voordelen bij Computersall

  • Gratis retourneren
  • Binnen 1-3 werkdagen klaar
  • Geen herstel=Geen kosten