Is het scherm van uw laptop gebroken? Heel vervelend, maar gelukkig is de schade vaak goed te repareren, maar de vraag nu is of u recht op gratie reparatie hebt door verkoper (fabriek) of vergoeding op de reparatiekosten van uw verzekering.

Laptop scherm kapot, laptop scherm reparatie onder garantie of verzekering

Laptop scherm reparatie onder garantie

Gaat het scherm van laptop binnen zes maanden na aankoop kapot? Dan moet de verkoper(fabriek) bewijzen dat dit uw schuld was. Gaat het scherm na zes maanden of langer kapot? Dan moet u zelf bewijzen dat dit niet uw schuld was. Hebt u de laptop normaal gebruikt en is het versleten? Of hebt u het verkeerd gebruikt? Dan moet u de reparatie zelf betalen. U hebt dus geen recht op een gratis reparatie of een nieuw product.

Garantie geldt alleen op fabrieksfouten (zwart scherm, flikkerend scherm, Lijnen op het scherm, onscherp scherm, Dubbel beeld, vreemde kleuren op het scherm). Een scherm breekt niet als gevolg van fabrieksfout, maar door verkeerde behandeling. Vallen, stoten, buigen, drukken enz. Dus geen garantie.

Er is uitwendige schade aan de laptop of het beeldscherm zichtbaar dan is sprake van een beschadiging en defect door eigen schuld en ondeskundig gebruik.

Laptop scherm reparatie kostenvergoeding

Je laptop gevallen en het scherm is stuk? Een ongeluk met je laptop is zo gebeurd. Of je nu op reis bent, of gewoon thuis op de bank zit. Met een verzekering is schade aan je laptop in veel gevallen goed verzekerd. Een inboedelverzekering biedt dekking tegen schade aan spullen in uw woning, waaronder dus ook uw laptop. Wanneer u bijvoorbeeld uw laptop heeft laten vallen in uw huis en het scherm is kapot, dan dekt uw inboedelverzekeraar deze schade. Als er wat gebeurt met uw laptop buitenshuis of op reis dan hebt u andere verzekering nodig (buitenshuis verzekering, reisverzekering).

Als het scherm van uw laptop beschadigt, dan wordt dit door de meeste verzekeraars uitsluitend vergoed met een all-riskpakket. Mogelijk zit er een eigen risico aan vast. De verzekeraars vergoeden op basis van nieuwwaarde, dagwaarde of de reparatiekosten. Per schadegeval geldt een maximale vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de situatie waarin de schade is ontstaan.

Bij Computersall kunt u een gratis offerte aanvragen voor de reparatiekosten van uw laptop scherm.