Een toetsenbord met verlichting is een handige functie als je in omgevingen met weinig licht werkt, ook is het met gamen een handige optie. Hoewel het niet standaard op alle toetsenborden is, worden de meeste moderne laptops geleverd met toetsenborden met verlichting. Een van de gemakkelijkste manieren om te weten of uw laptop een toetsenbordverlichting heeft, is door naar het toetsenbord zelf te kijken. Een toets die de achtergrondverlichting regelt, is meestal gemarkeerd met een pictogram.Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende methoden om het toetsenbord te laten oplichten, maar de meeste doen het met een van de functietoetsen (F, FN).

Laptop met verlicht toetsenbord, laptop toetsenbord verlichting

Laptop toetsenbord met verlichting in- en uitschakelen.

Als uw laptop of toetsenbord dit ondersteunt, is het inschakelen van de toetsenbordverlichting meestal een kwestie van de juiste knop vinden. In sommige gevallen kan het zijn dat de toetsenbordverlichting is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem of in een app van de fabrikant van uw laptop. De exacte manier waarop de toetsenbordverlichting toets werkt, verschilt ook van fabrikant tot fabrikant. Bij sommige fabrikanten kunt u het licht alleen in- of uitschakelen, sommige bieden enkele helderheidsniveaus en andere hebben meerdere helderheid stappen.

Lenovo laptop toetsenbord met verlichting

Lenovo laptops die zijn geconfigureerd met een toetsenbord met achtergrondverlichting, hebben een licht pictogram op de spatiebalk toets. Druk op Fn+spatiebalk om de achtergrondverlichting te schakelen tussen Uit, Laag en Hoog. De Lenovo ThinkPad heeft de ThinkLight, een kleine LED die aan de bovenkant van het scherm is gemonteerd en naar beneden wijst naar het toetsenbord. Het wordt bestuurd door op de Fn+PageUp-toetsen te drukken.

Lenovo laptop toetsenbord met verlichting

Dell laptop toetsenbord met verlichting

niet alle Dell laptops worden geleverd met een toetsenbord met verlichting. De snelste manier om erachter te komen is door te zoeken naar een pictogram dat eruitziet als een gloeiende rechthoek op de F6 of F10 functietoets. Afhankelijk van uw Dell model kan de toetsenbordverlichting worden bediend door alleen op de functietoets te drukken of deze in combinatie met de Fn toets in te drukken. Als het verlichting pictogram niet wordt weergegeven op een functietoets, controleert u de toets Pijl rechts rechtsonder op het toetsenbord. Sommige Dell laptops gebruiken de Fn toets plus de pijl naar rechts om de verlichting in en uit te schakelen.

dell laptop toetsenbord met verlichting

HP laptop toetsenbord met verlichting

HP laptops die toetsenbordverlichting ondersteunen, hebben een verlichting pictogram op de F4-, F5-, F9- of F11-toets. Het pictogram toont drie kleine verticale rechthoeken met gloeilijnen die uit de linker rechthoek komen. Bij sommige modellen wordt de verlichting van het toetsenbord ingeschakeld door alleen op de functietoets te drukken. Als dit niet werkt, probeer dan op Fn te drukken met de functietoets voor verlichting.

hp laptop toetsenbord met verlichting

Asus laptop toetsenbord met verlichting

De achtergrondverlichting toets op een Asus laptop toetsenbord ziet eruit als een klein toetsenbord met gloeilijnen. Het verschijnt op de F3 en F4 toetsen als achtergrondverlichting beschikbaar is. Druk op Fn+F4 om de verlichting op het toetsenbord te vergroten. Gebruik Fn+F3 om de verlichting te verminderen en de toetsenbordverlichting uit te schakelen.

asus laptop toetsenbord met verlichting

Samsung laptop toetsenbord met verlichting

Samsung laptops gebruiken Fn+F9 om het licht aan en uit te zetten wanneer er achtergrondverlichting beschikbaar is. Voor Samsung-notebooks met Windows 10 moet u mogelijk de app Samsung-instellingen downloaden en installeren vanuit de Microsoft Store. Gebruik de app om ervoor te zorgen dat achtergrondverlichting beschikbaar en ingeschakeld is.

samsung laptop toetsenbord met verlichting

Acer laptop toetsenbord met verlichting

Veel van Acer's moderne notebooks, vooral de mid- en high-end notebooks, hebben een toetsenbord met verlichting. Bijna alle laptops van dit type gebruiken dezelfde toetsen om hem aan of uit te zetten.Acer laptops gebruiken Fn+F9 om het licht aan en uit te zetten.

acer laptop toetsenbord met verlichting

Mac toetsenbord met verlichting

Twee knoppen regelen het toetsenbord licht op Macs en MacBooks. De ene knop verlaagt de helderheid en de andere verhoogt deze. Als het toetsenbord lampje uit is, kunt u het inschakelen door op de toets Helderheid verhogen te drukken. De knop Helderheid verlagen bevindt zich op de F5 toets en de knop Helderheid verhogen bevindt zich op de F6 toets op de meeste Macs. De uitzondering is wanneer een Touch Bar aanwezig is in plaats van Mac functietoetsen; in dat geval bedient de Touch Bar de toetsenbordverlichting. U kunt sommige Mac toetsenborden ook zo instellen dat de helderheid van het toetsenbord automatisch wordt aangepast aan het beschikbare licht. Ga naar het Apple-menu, selecteer Systeemvoorkeuren en selecteer vervolgens Toetsenbord. Schakel het selectievakje voor Toetsenbord helderheid aanpassen bij weinig licht in. Het toetsenbord zal het beschikbare licht detecteren en zichzelf aanpassen.

mac laptop toetsenbord met verlichting

Laptop toetsenbord met verlichting vervangen

Het vervangen van laptop toetsenbord met verlichting is mogelijk, in principe hoeft niet te vervangen met toetsenbord met verlichting. U kunt toetsenbord zonder verlichting gebruiken. Het is wel goedkoper, maar u verliest de verlichting functie.