HP laptop gaat wel aan, ventilator draait, en Caps lock knop knippert, maar geen beeld? Het knipperen van de Caps lock 3 keer lang en 2 keer kort is een standaard HP-indicator voor een opstartfout (Embedded controller timed out waiting for BIOS to return from memory initialization). Het is ofwel een RAM fout, CMOS fout of Moederbord fout. Als de laptop niet aan gaat dat is het andere probleem.

1- Reset of vervang uw RAM-geheugen module

Het advies is om het geheugen opnieuw te plaatsen of een nieuwe stick te proberen. Als dat niet werkt, is het Moederbord gerelateerd.

Verwijder en reset uw geheugenmodule: Volg gewoon de stappen om je RAM-geheugen module te resetten of vervangen.

 • Laptop uitschakelen, oplader en batterij verwijderen.
 • Open de behuizing waarin uw geheugenmodule zich aan de achterkant van uw laptop bevindt.
 • Verwijder nu de geheugensticks en reset ze opnieuw.
 • Als u meer dan 1 RAM-geheugen hebt, kunt u er een verwijderen en kijken of de laptop normaal opstart. Als het nog steeds knippert, wissel dan van stick en probeer het opnieuw.
 • Als u alleen 1-Ram hebt en resetten werkt niet dan een nieuwe stick proberen.

2- HP Laptop hard resetten

Als je hp laptop niet aan gaat, zelfs niet als deze is aangesloten, begin je met het controleren van de voeding. Er zijn nogal wat problemen die je zou kunnen hebben met de stroomvoorziening.

Batterij (CMOS) reset: CMOS staat voor "Complementary Metal Oxide Semiconductor". De CMOS-batterij voedt de BIOS-firmware in uw laptop en BIOS staat voor "Basic Input/Output System", het beheert de essentiële functies van uw laptop.Als jij je HP laptop al enkele jaren in je bezit heeft, is het mogelijk dat je laptop niet goed werkt omdat de CMOS-batterij leeg is. De CMOS-batterij is een stuk hardware dat uniek is voor laptops. Wanneer het sterft, kan dit ertoe leiden dat je laptop problemen ondervindt bij het opstarten.

HP laptop gaat niet aan reparatie HP Laptop Hardresetten

Verwijdering de CMOS op je HP Laptop moederbord wist uw BIOS-instellingen (geen data) en wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. de meeste nieuwe HP laptops hebben geen CMOS-batterij, verwijdering de laptop batterij wist ook de BIOS-instellingen.

Laptop batterij reset: Alle HP laptops zijn verschillend, maar ze hebben meestal overeenkomsten bij het verwijderen van de batterij. De meeste nieuwere HP laptops hebben een ingebouwde batterij. Voor deze typen laptops moet het achterpaneel worden verwijderd om de batterij te kunnen verwijderen. Let op Er kunnen enkele rubberen voetjes op het achterpaneel zijn die je moet verwijderen om het achterpaneel te kunnen openen, gebruik een plastic openingstool om het rubber los te wrikken, zodat je de schroeven kunt verwijderen. Gebruik passende schroevendraaier om de schroeven op het achterpaneel los te draaien en verwijder vervolgens voorzichtig de achterklep van je HP laptop. Hiervoor moet je mogelijk opnieuw het plastic gereedschap gebruiken om de randen los te maken. Het is meestal gemakkelijker om in een hoek te beginnen en het paneel voorzichtig los te maken, maar zorg ervoor dat je de componenten binnenin niet beschadigt. De kabel loskoppelen waarmee je batterij aan je moederbord is bevestigd. Het kan zijn dat de batterij rechtstreeks gesloten aan het moederbord is. Wees voorzichtig wanneer je dit doet, want deze onderdelen zijn kwetsbaar en je kunt toekomstige problemen veroorzaken als je ze beschadigt.

HP laptop gaat niet aan reparatie HP Laptop Hardresetten

Voor de oude typen laptop waar de batterij van buitenkant is, is het makkelijker om de batterij te verwijderen. Zoek de batterijvergrendeling aan de onderkant van je laptop om de batterij te verwijderen.

hp Laptop gaan niet aan, oude hp Batterij verwijderen

3- HP Laptop Moederbord Defect

Bij Computersall kunt u uw HP laptop moederbord laten repareren. Meld u reparatie aan voor snelle en vakkundige reparatie.

HP Laptop langsbrengen of opsturen voor reparatie.

HP laptop reparatie, HP caps lock knippert 3 keer lang 2 keer kort

 1. Meld je reparatie aan?

  Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat laptop scherm-reparatie gaat kosten. Binnen 24 ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

 2. Stuur je Laptop of breng het langs.

  Zodra we je laptop ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

 3. Snel je Laptop repareren

  Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.

Reparatie voordelen bij Computersall

  • Gratis retourneren
  • Binnen 1-3 werkdagen klaar
  • Geen herstel=Geen kost