Misschien gebruikte u uw laptop die gisteren goed werkte, maar vandaag wanneer u zoals gewoonlijk op de aan / uit-knop drukt, kan uw laptop niet worden ingeschakeld of opgestart. In veel gevallen kunt u het probleem zelf oplossen door vervangende onderdelen te bestellen of de configuratie van uw laptop aan te passen. Als je een vloeistof op je laptop hebt gemorst of Een brandende geur die uit uw laptop komt dan ga niet verder en Reparatie aanmelden.

1- Controleer de voeding en batterij

Als uw laptop niet aan gaat, zelfs niet als deze is aangesloten, begint u met het controleren van de voeding. Er zijn nogal wat problemen die je zou kunnen hebben met de stroomvoorziening

Imageblock

Om te testen of de voeding het probleem is, verwijdert u de batterij van uw laptop

Alle laptops zijn verschillend, maar ze hebben meestal overeenkomsten bij het verwijderen van de batterij. De meeste nieuwere laptops hebben een ingebouwde batterij. Voor deze typen laptops moet het achterpaneel worden verwijderd om de batterij te kunnen verwijderen. Let op Er kunnen enkele rubberen voetjes op het achterpaneel zijn die u moet verwijderen om de achterpaneel te kunnen openen, Gebruik een plastic openingstool om het rubber los te wrikken, zodat u de schroeven kunt verwijderen.Gebruik passende schroevendraaier om de schroeven op het achterpaneel los te draaien en verwijder vervolgens voorzichtig de achterklep van uw laptop. Hiervoor moet u mogelijk opnieuw het plastic gereedschap gebruiken om de randen los te maken. Het is meestal gemakkelijker om in een hoek te beginnen en het paneel voorzichtig los te maken, maar zorg ervoor dat u de componenten binnenin niet beschadigt. De kabel loskoppelen waarmee uw batterij aan uw moederbord is bevestigd. Het kan zijn dat de batterij rechtstreeks gesloten aan de moderbord is. Wees voorzichtig wanneer u dit doet, want deze onderdelen zijn kwetsbaar en u kunt toekomstige problemen veroorzaken als u ze beschadigt.

Laptop gaan niet aan, ingebouwd Batterij verwijderen

Voor de oude typen laptop waar de batterij van buitenkant is, is het makkelijker om de batterij te verwijderen. Zoek de batterijvergrendeling aan de onderkant van uw laptop om de batterij te verwijderen.

Laptop gaan niet aan, Batterij verwijderen

Als u uw laptop kunt inschakelen zonder dat de batterij is geïnstalleerd, is het probleem niet de voeding, maar uw batterij. Sluit de batterij en de oplader weer aan en nog een keer proberen als uw laptop aan gaat dan het pobleem is opgelost maar u moet checken of de batterij wordt opgeladen. Laptop gaat niet aan of de batterij wordt niet opgeladen dan de batterij moet vervangen worden. Het is prima om uw laptop te gebruiken zonder dat de batterij is geïnstalleerd, het betekent alleen dat u altijd op een stopcontact moet zijn aangesloten om hem te gebruiken.

Oplader testen zonder de batterij te verwijderen

laptop gaat niet aan, Oplader testen

Gebruik een multimeter. Sluit de meter aan en zorg er voor dat de meetsnoeren correct zijn aangesloten. Zwart is de min en rood de plus. Sluit de adapter aan. Raak vervolgens een sonde aan met het negatieve deel van de stekker (meestal de buitenmantel) en de andere met het positieve contact (meestal een pen in de buitenmantel van de stekker). U zoekt een overeenkomst op het voltage en de stroomsterkte vermeld onder "output" op de sticker op de adapter. Let wel op dat een adapter onbelast een iets hoger voltage (5% tot 10%) aan kan geven. Dit is geen probleem, belast zal het voltage iets lager zijn en zal het overeenkomen met de specificaties van de laptop.U hoeft zich geen zorgen te maken over het aanraken van de positieve sonde met het negatieve contact en vice versa, het zal geen pijn doen en u krijgt hoe dan ook dezelfde waarde.hebt u het de goede waarde op uw multimeter dan uw adaptor is goed.

Laptop gaan niet aan, ingebouwd Batterij verwijderen

 

2- Hardware Checken

Als uw laptop niet aan gaat, zelfs niet als deze is aangesloten, begint u met het controleren van de vervangbare hardware. Er zijn nogal wat problemen die je zou kunnen hebben met de stroomvoorziening.

CMOS staat voor "Complementary Metal Oxide Semiconductor". De CMOS-batterij voedt de BIOS-firmware in uw laptop en BIOS staat voor "Basic Input/Output System", het beheert de essentiële functies van uw laptop.Als u uw laptop al enkele jaren in uw bezit heeft, is het mogelijk dat uw computer niet goed werkt omdat de CMOS-batterij leeg is. De CMOS-batterij is een stuk hardware dat uniek is voor laptops. Wanneer het sterft, kan dit ertoe leiden dat uw laptop problemen ondervindt bij het opstarten.

laptop gaat niet aan, CMOS batterij

Verwijdering de CMOS op uw moederbord wist uw BIOS-instellingen (geen data) en wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. de meeste nieuwe laptops hebben geen CMOS-batterij, verwijdering de laptop batterij wist ook the BIOS-instellingen.

soms faalt de hardware in uw laptop, zoals je harde schijf, geheugen en WIFI kaart. Verwijdering van deze hardware helpt bij het probleem.

Laptop gaat niet aan, andere hardware

3- Laptop moederbord reparatie

Reparatie van laptop moederbord is een van de meest veeleisende taken die we elke dag uitvoeren in Computersall Laptop reparatie Amsterdam. Bij Computersall kunnen we het moederbord van je laptop repareren. Omdat de moederbord een van de dure vervangingsonderdelen voor laptops is, is repareren altijd een betere optie dan vervangingen. Stuur ons uw laptop per post of geef hem af bij een van onze winkel in Amsterdam. We laten uw laptop snel repareren, zodat u er weer aan kunt werken of plezier aan kunt beleven. Vul vandaag nog ons reparatieformulier of stuur een bericht via whatsapp 0619809898.