Je laptopscherm upgraden

Laptops kunnen in verschillende laptopscherm maten en resolutie komen en verschillende soorten schermen verschillende laptopresoluties weergeven. Hoe hoger de resolutie,hoe scherper de afbeeldingen op het scherm verschijnen en hoe hoger de resolutie van het laptopscherm.

Laptopscherm resolutie

Beeldschermresolutie is de hoeveelheid pixels op een beeldscherm. Een pixel is een heel klein beeldpuntje. Hoe meer pixels een beeldscherm kan tonen hoe hoger de mogelijke resolutie (en meestal hoe duurder het beeldscherm).

Laptopscherm resolutie upgarde is wel mogelijk en veel laptopgebruikers hebben met succes hun schermen geüpgrad naar een hogere resolutie. Momenteel lijkt de meest wenselijke resolutie-upgrade van 1366 x 768 naar 1920 x 1080 (1080P / FullHD). Er zijn verschillende obstakels die mogelijk moeten worden opgelost voordat uw laptop met een lagere resolutie een weergave met een hogere resolutie kan maken.

 • Scherm Aansluitingen

  Scherm moet de zelfde buiten afmetingen hebben, zelfde dikte, bevestigingspunten op de zelfde plaats, zelfde connectors op de zelfde plaats en de juiste lengte kabel.

  laptop scherm reparatie Amsterdam Centrum

 • LCD Kabel

  30-pins eDP is de meest voorkomende interne video-aansluiting die momenteel in laptops op de markt wordt gebruikt. Het heeft de inmiddels verouderde standaard van 40-pins LVDS vervangen. Het probleem waar de meeste laptopgebruikers met lage resolutie voor staan, is dat de videokabel die hun moederborden verbindt met het LCD-scherm de benodigde draden mist. Oplossing - koop een kabel met alle draden.

  De schermkabel (LCD Kabel) in je laptop is van een van de volgende typen:
  Single Channel / 1-kanaal - Max. Resolutie 1600x900
  Dual Channel / 2-kanaals - Maximale resolutie 1920x1080
  Quad Channel / 4-kanaals - Deze zullen QHD- en UHD-resoluties uitvoeren

  laptop scherm reparatie Amsterdam Centrum

  Wat niet fijn is dat de videokabel van elke laptop meestal uniek is voor de laptopserie. En laptopfabrikanten hebben een minimalistische strategie gekozen als het gaat om videokabels: wat betekent dat als uw laptop een 1366 x 768 LCD-scherm heeft, de kans groot is dat deze ook alleen een Singel-kanaal videokabel heeft. De Dual-Channel kabel heeft meer draden.

  In gevallen waarin uw 1366 x 768 laptopmodel werd aangeboden met 1920x1080 optie, beschikt u misschien al over de 2-kanaals kabel, maar zo niet, dan kunt u eenvoudig contact opnemen met de fabrikant en de juiste kabel bestellen via het artikelnummer. Vervolgens verwissel je het eenvoudig met je huidige kabel - waardoor je laptop het 1080p-signaal naar het LCD-scherm kan verzenden.

  Maar in gevallen waarin de laptopserie werd geproduceerd als een "low cost", "budget" zonder upgarde opties, is de juiste kabel nooit daarvoor gemaakt, en zal helemaal niet beschikbaar voor bestellen.

 • Beeldscherm firmware

  Sommige laptops werken alleen met specifieke LCD-schermen, sommige fabrikanten hebben een ​​lijst met bekende LCD-modelnummers in de firmware van de laptop geinstalleerd om op een laptop te mogen werken. De manier om dergelijke softwarelijsten te omzeilen is door de firmware van het LCD-scherm of de firmware van de laptop te wijzigen.

 • Koeling systeem

  Als uw laptop wordt gebruikt voor browsen, e-mailen en sociale media - zal de verandering niet zo erg zijn; als u voor gaming gaat gebruiken, verhoogt u de belasting van uw grafische chip aanzienlijk. Hogere belasting betekent hogere gegenereerde warmte. Het koelsysteem kan onvoldoende zijn om de continue werking met een hogere resolutie te ondersteunen in toepassingen met een hoge grafische vraag.

Laptop beeldscherm upgraden risico''s

Het upgraden van laptopscherm resolutie is riskant en heeft gevolgen als u niet de juiste onderdelen gebruikt.

 • Schade aan het scherm zelf

  U loopt ook het risico het laptopscherm zelf te beschadigen.

 • Schade aan het moederbord

  Het installeren van een onjuist scherm kan het moederbord of andere componenten in de laptop beschadigen, Hierdoor kan de laptop onbruikbaar worden.

Laptopscherm laten vervangen

Als u zich afvraagt ​​over de kosten van reparatie van een gebroken laptop scherm of upgarden, zult u blij zijn te weten dat dit niet zo duur is als u zou verwachten,Net als andere apparaten daalt de waarde van HP laptops ook en daalt de kosten van de laptop scherm vervangen doordat schermen goedkoper worden.

Wat doe je als je laptopscherm kapot gaat? Koop je een nieuwe of kun je de laptopscherm nog laten vervangen? Elk jaar komen er weer snellere modellen op de markt, maar misschien is je oude HP laptop nog snel genoeg. Voor defecten binnen de garantietermijn kun je terecht bij de winkel waar jij je laptop hebt gekocht. Zij moeten de laptop kosteloos voor jou repareren. Dit geldt natuurlijk niet voor defecten die zelf hebt veroorzaakt.

Laptopscherm reparatie exacte kosten zal afhangen van het Laptop model, Touchscreen of Niet en Scherm resolutie.

Bij Computersall.nl kunt u terecht voor alle Laptop modellen.