Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Je HP laptop maakt veel lawaai en te warme of je HP Laptop ventilator maakt ratelend of zoomend geluid? Er kunnen meerdere redenen waarom Je HP laptop ventilator niet meer ​​goed functioneert. Als je het probleem met je HP laptop koelventilator niet kunt oplossen nadat je de oplossingen op deze pagina hebt geprobeerd. In dit geval raden we aan om de laptop naar een computerreparatie winkel te brengen voor verdere onderzoeken.

Als (Het systeem heeft gedetecteerd dat een koelingsventilator niet correct functioneert) fout wordt weergegeven op een zwart scherm dan ga niet verder en Schakel de laptop uit, controleer en reinig vervolgens de ventilatieopeningen, verwijder stofophopingen door lucht door de ventilatieopeningen te blazen. Als de foutmelding blijft verschijnen dan het is de tijd om vervangende HP ventilator te bestellenAls je geen technisch ingestelde persoon bent of geen vertrouwen hebt in het openen van je HP laptop, kun je het beste Reparatie aanmelden.

HP Laptop gaat niet aan reparatie

HP laptop ventilator kan aan de software of de hardware liggen, Let op: Als de omgeving warm is, zal je laptop harder moeten werken om warmte af te voeren, wat meer ventilatorgeluid betekent en ook als de ventilatieopeningen zijn afgedekt (meestal bij gebruik van een laptop op stoffering), wordt de laptop heet.

1- HP Laptop ventilator probleem – Software!

Voordat je HP laptop ventilator gaat bestellen of reparatie aanmeld, moet naar de software gekeken worden.

Controleer welke software wordt uitgevoerd: In je HP Windows Druk op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen en klik op de knop Meer details. Als je op dit moment niets intensiefs doet, zou je CPU-gebruik laag moeten zijn in Taakbeheer. Als je laptop inactief is en je CPU 100% van zijn vermogen verbruikt, kijk dan door die lijst om te zien welk programma die cycli opeet. Klik op het proces dat u wilt stoppen. Rechtsonder in het venster ziet u de knop beëindigen. Wanneer u hierop klikt, sluit Windows het geselecteerde proces.

HP laptop ventilator vervangen - proces kill

Malware en virussen verwijderen: Misschien ben je geïnfecteerd door malware die de bronnen van je laptop gebruikt zonder dat je het merkt. Malware zal vaak een grote hoeveelheid CPU, geheugen of schijf bronnen gebruiken en dat kan bijdragen aan luide ventilatorgeluiden, omdat het de temperatuur van een laptop kan verhogen. Een goed antivirus is een noodzakelijk hulpmiddel voor beveiliging. Soms is het mogelijk om dat te ontdekken door het tabblad 'Proces' van de Taakbeheer van je HP Windows te controleren. Op het tabblad 'Proces' van Taakbeheer zijn rare letters of vreemd benoemde processen allemaal tekenen van aanwezigheid van virussen of malware.

Ga er niet vanuit dat je laptop virusvrij is, alleen maar omdat een proces er legitiem uitziet. Een proces kan liegen en zeggen dat het "Google Chrome" of "chrome.exe" is, maar het kan gewoon malware zijn die zich voordoet als Google Chrome en die zich in een andere map op je systeem bevindt.

HP laptop ventilator malware

2- HP Laptop ventilator probleem – Hardware.

Stof is de meest voorkomende oorzaak van laptop geluiden. Stof beschadigt je systeem, waaronder het belemmeren van de ventilator van je HP laptop, waardoor het harde geluiden maakt. Stof is overal en het is de vijand van elektronica, vooral die met bewegende delen. Hoewel het misschien onbelangrijk lijkt, kan stof zich ophopen voor allerlei problemen voor een laptop ventilator.

Maak de ventilatieopeningen van de ventilator schoon: Aangezien het schoonmaken van de ventilatieopeningen voor de ventilator de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing is, is dit een goed begin. Je kan proberen de ventilatieopeningen af te vegen met een doek of keukenpapier. Als alternatief kunt u een stofverwijdering spray gebruiken om ze te verwijderen.

HP laptop ventilator vervangen - proces kill

Maak HP laptop ventilator schoon: Nadat je ervoor heeft gezorgd dat de ventilatieopeningen vrij zijn en je nog steeds ventilatorgeluid hoort, is het tijd om de ventilator schoon te maken.

De eenvoudigste en minst ingrijpende manier om dit te doen, is door een stofreiniger hogedruklucht bus te gebruiken. Hierdoor kun je in de ventilatieopeningen spuiten, hopelijk om stof dat zich op de ventilator heeft opgehoopt, los te maken. Deze methode kan echter na verloop van tijd ook schade aan je laptop veroorzaken door het stof naar andere gebieden te plaatsen.

HP laptop ventilator malware

Een betere manier om je HP laptop ventilator schoon te maken, is door de onder kant van je laptop te verwijderen om volledige toegang tot de ventilator te krijgen. Als de Stof niet worden weggeblazen. Neem een ​​zachte vezeldoek of borstel en veeg het oppervlak van de ventilator voorzichtig af.

Waarschuwing: Als je HP laptop nog steeds onder de garantie valt, maakt het openen van de laptop die garantie ongeldig. Bovendien, als je niet weet wat je doet, kun je andere onderdelen beschadigen. Als je geen ervaring hebt met het repareren van een laptop, kan het blindelings openen van de laptop beschadigen. Helaas wordt elke laptop anders geopend.

HP laptop ventilator schoonmaken

Het brengen van nieuwe thermal paste en schoonmaken van de heatsink is ook belangrijk.

HP laptop ventilator heatsink schoonmaken

HP Laptop ventilator vervangen

HP laptop ventilator wordt, net als elk ander materieel ding in deze wereld, oud en verslijt! Vergeet niet dat de ventilator heeft geschatte levensduur, voornamelijk gebaseerd op cycli. Vandaar dat – hoe meer en hoe sneller de ventilator in gebruik is – hoe eerder deze moet worden vervangen. Dit geeft echter geen specifieke informatie over "wanneer", aangezien dit afhangt van de kwaliteit, maar ook van stof, temperatuur en andere factoren.

HP laptop ventilator zelf vervangen

Het is wel mogelijk om een ​​HP laptop ventilator te kopen en deze zelf te vervangen. Als je geluk hebt, hoef het systeem niet helemaal uit elkaar om de ventilator te vervangen. Om de nieuwe HP Laptop ventilator te vinden, moet je op model zoeken of de huidige ventilator verwijderen en met het onderdeel nummer overeenkomen.

Controleer voordat je koopt of de ventilator die je koopt, overeenkomt met de ventilator die u uit de laptop hebt gehaald. HP gebruikt vaak een specifieke ventilator voor hun laptops. Zelfs tussen HP laptops van hetzelfde model zoals HP Chromebook series, HP Pavilion series, HP Spectre series kunnen er verschillen zijn, dus probeer een exacte overeenkomst te vinden. Kom je niet uit dan neem contact met ons, we helpen graag.

HP laptop ventilator vervangen - proces kill

HP laptop ventilator laten vervangen

In ons servicecentrum in Duinluststraat 3 Amsterdam-Noord kun je zonder afspraak langskomen voor een reparatie. Je kunt ook met een afspraak je laptop repareren op dezelfde dag. Je kunt ook je laptop opsturen voor reparatie. Meld je reparatie aan

Uw apparaat langsbrengen of opsturen voor reparatie.

HP laptop ventilator vervangen - proces kill

 1. Meld je reparatie aan?

  Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat de reparatie gaat kosten. Binnen 24 ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

 2. Stuur het apparaat of breng het langs.

  Zodra we het apparaat ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

 3. Snel je apparaat repareren

  Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.

Reparatie voordelen bij Computersall

 • Gratis retourneren
 • Binnen 1-3 werkdagen klaar
 • Geen herstel=Geen kost